Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel Adventures Without End

maanantai 10. marraskuuta 2014

Zaragoza, Espanja 24.-25.10.2014

Lähdettiin perjantaiaamuna bussilla Barcelonasta Zaragozaan. Oltiin ostettu bussiliput etukäteen ja yhden bussilipun hinnaksi oli tullut 6euroa kulujen kanssa. Ei siis todellakaan kallista, sillä esimerkiksi juna kyseiselle matkalle maksaa useampia kymmeniä euroja. Matka taittui muutamassa tunnissa ja bussi sekä matka oli muutenkin tosi jees. Bussissa pyöri joku leffa catalaaniks, joka oli tekstitetty espanjaksi (tai toisin päin). Itse en puhu saati sitten ymmärrä espanjaa yhtää, joten kaveri tulkkas mulle leffaa aina kun olin hereillä ja jaksoin seurata sitä...



Kun päästiin Zaragozaan  lähdettiin kävelemään meidän varaamaan majoitukseen. Oltiin varattu huoneisto, joka oli kaupungin keskustassa. Kuljettiin sitten paahtavassa helteessä matkalaukut perässä roikkuen. Kävellessä reilu 4km matkaa ehti aika hyvin katsella ympärille. Aluksi ei oikein tienyt, että mihin oli joutunut, kun ihmisiä oli joka paikassa todella vähän. Välillä tuntui, että oli tullut johonkin ihan pieneen kaupunkiin. Missään ei ollut ketään.

Käytiin jättämässä tavarat varattuun huoneistoo ja lähdettiin kiertelemään kaupunkia. Meillä ei ollut karttaa tai muuta mukana, joten kuljeskeltiin vain fiiliksen mukaan teitä ja katuja eteenpäin. Sää suosi taas parhaalla mahdollisella tavalla. Kaduilla olevat lämpömittarit näytti +25'C - +27'C, jotka lämmitti kaiken muun lisäksi myös mieltä.






Omasta mielestä Zaragozassa ei ole erityisemmin mitään nähtävää. Kaupunki taitaakin olla oikeastaan vain yksi yliopistokaupungeista. Yritin ennen reissuunlähtöä kysellä kaverilta, joka oli Zaragozassa vuoden alussa vaihdossa, että mitä voisimme tehdä kaupungissa ja missä paikoissa olisi käytävä. Ihmettelyiden jälkeen että miksi edes olin menossa kyseiseen kaupunkiin sain vastaukseksi "ei siellä oo mitään nähtävää. paitsi ehkä yks linna. Mut käykää syömässä tapaksii mun lempi ravintolassa". Kaikki aikaisempi kyllä iski omaan mieleen aika kovaa kaupungilla laahustaessa.

Luultavasti monikaan ei lähde lomailu mielessä Zaragozaan. Luultavasti itsekään en olisi sinne koskaan matkustanut ilma erillistä omaa syytä. Diggasin kuitenkin tuolla siitä, että ei ollut kiire mihinkään ja sai vain olla. Pysähdyttiin useampaan kertaan vain istumaan ja juttelemaan kauniissa säässä. Jotenkin itse kaipaa nykyään lomalla myös sitä että saa vain olla. Oon niin huono pysähtymään edes vapaapäivinä, että välillä ainoa vaihtoehto on lähteä jonnekin kauemmas, jotta oikeasti ehtii ottaa itselle aikaa.





Meidän porukka kasvoi iltaa kohti, kun lopput matkaseurasta saapui Zaragozaan. Käytiin noukkimassa kaverit juna-asemalta ja sitten majoituksen kautta siirryttiin viettämään iltaa Casa Del Loco:on.






Keikan jälkeen lähdettiin tinnittävien korvien kanssa nukkumaan. Noita pienten klubien ihanuutta, kun vielä aamulla herätessäkin korvat soivat lähes yhtä kovaa kuin edellisenä ilta.

Seuraavana aamuna lähdettiin tekemään vielä kävelykierrosta lähistöllä, jotta toisetkin ehtisi näkemään edes pintaraapaisun kaupungista. Sitten matka saikin jatkua aamukahvien jälkeen kohti Espanjan pääkaupunkia Madridia. Onneksi tällä kertaa bussin sijaan nopealla junalla, josta tosin olimme maksaneet myös sen mukaisen hinnan...









-A

Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu