Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel Adventures Without End

perjantai 26. syyskuuta 2014

Budapest day.2.

Kun heräsin toiseen päivään Budapestissa, oli ihana huomata että aurinko paistoi aivan pilvettömältä taivaalta. Aloitin aamun silmäilemällä vielä karttaa, johon olin edellisenä iltana merkinnyt paikkoja, joissa haluaisin käydä. Olin saanut todella hyvän kartan hostellin respasta ja sen pienuuden sekä näppäryyden takia sitä oli helppo kantaa mukana.


Lähdin kävelemään ensimmäiseksi rautatieasemaa kohti. Ajattelin käydä tsekkaamassa, että minkä hintainen tavaransäilytys asemalla oli. Hetken aikaa yritin niitä löytää, mutta luovutin nopeasti, sillä opasteiden nuolien avulla en niitä löytänyt ja aamuruuhkan ihmiset vilisivät joka puolella. Aloin miettiä, että olikoha Budapest juuri sama paikka, jossa viimeeksi etsittiin säilytyslokeroita kissojen ja koirien kanssa. Onneksi en välttämättä edes tarvinnut säilytystä, sillä hostellilla oli kuitenkin luvattu matkatavarasäilytys. 



s


Rautatieasemalta lähdin kävelemään sen läheisyydessä olevalle hautausmaalle, Kerepesille. Paikan olin bongaillut hostellista saadusta kartasta. Hautausmaahengailu on reissulla ihan jees, kun hautausmaatkin paikkoina eroaa toisistaan niin paljon. On tässä kyllä tullut muuten kierreltyä noita eri maiden hautasmaitakin sen verran, että pahoin alan pelkää että mun tulevaisuuden harrastus, ehkä  eläkeikäisenä, on hautakivien kuvaaminen. :D














Niinkuin monilla Suomessakin olevilla hautausmailla on uutta ja vanhaa puolta, niin oli myös Kerepesillä. Tosin nämä kaksi eri puolta erosi toisistaan kuin yö ja päivä. Jos vielä verrataan Suomeen, niin näin merkittävää eroa aluiella ei kyllä ole. 

Pidemmällä olevat haudat oli täysin villiintyneen metsän peitossa. Teitä hautapaikkojen luo ei kyllä mennyt lähes ollenkaan. Koko tämä alue näytti aivan unohdetulta ja hylätyltä. Kukkaistutukset oli villiintyneitä muiden kasvien tavoin. Tuntui oudolta, että se oli edes mitenkään mahdollista. Itse ajattelisi, että tuokin maa olisi otettu uuteen käyttöö eikä pidettäisi tollasena "unohdettuna".





Mun mielestä on aina kiva etsiä reissuilta joitain uusia paikkoja ja just sellaisia, joihin ei välttämättä  normaalisti edes tulisi mentyä. Jotenkin aina on sellainen tarve löytää ja käydä jossain itselle uudessa paikassa. Kyseiset paikat toimii tähän just parhaiten.


Kerepesissä kierrellessä meni aikaa melko paljon, koska alue oli sen verran valtava ja ulospääsyjä ei jokaisella sivulla edes ollut. Jouduinkin kävelemään lähes tuloportille asti, että pääsin alueelta pois. Alueen yhdeltä laidalta aidan yli sai huomata, että aivan vieressä olisi myös joku massiivinen ostoskeskus. Päätin käydä tsekkaamassa sen, kun kerta oli tuurilla aivan vieressä.



Illalla lähdin vielä kiertelemään kaupunkia, sillä Budapest jos joku on paikka, missä on nähtävää...


















Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu